Кабинет "ВЕРИТАС"
магистър ВАНЯ АЛЕКСАНДРОВА

Руский
Deutsch
English
Лечение

"Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо."
Шопенхауер

Корейска акупунктура (Су-джок)

Су-Джок терапията е нов, ефикасен метод за диагностика, лечение и профилактика на заболяванията с помощта на игли, лазер, мокси, които се поставят върху пръстите на ръцете и краката. Су-Джок е корейска система за лечение на човешкото тяло, която използва биологично активни точки по система от меридиани (подобно на китайските меридиани), но разположени върху дланите и ходилата. На корейски Су означава длан, а Джок – ходило. Контролирайки енергийната система на човешкия организъм чрез Су-Джок, могат да се повлияят редица заболявания, както и да се укрепят защитните сили на организма.

Су-Джок терапията е медицинско откритие с изключително значение за човечеството. Тя е разработена от южно- корейския учен професор Пак Чже Ву, който определено е едно от големите медицински имена на 20 век.

Су-Джок е безме-дикаментозен метод на лечение, който е достъпен, удобен, ефективен и безопасен. Той е по-резултатен и от много от утвърдените в западната медицина методи и медикаменти за лечение на различни болести.

Китайска акупунктура

Китайската акупунктура е вид терапия, която чрез иглоубождане, лазертерапия, мокса се прилага върху определени точки на човешкото тяло.

От особено значение за правилното провеждане на лечението е съставянето на прецизна акупунктурна рецепта, в която точките трябва да се селектират според техните функции, а планирания метод трябва да се реши въз основа на диференциацията на синдрома.

Акупунктурната рецепта е въз основа на здравословния проблем и включва продължителност на задържане на иглите и курса на лечение. В този курс се използват следните методи на манипулация:

  • игли за тонизиране
  • игли за сидиране
  • кръвопускане
  • моксиране
  • затоплящи игли

Лечението е индивидуално и протича за по-кратък или по-дълъг период. Заболяванията се променят в процеса на лечение. Един лек случай се лекува посредством избирането на няколко точки, докато един тежък случай се лекува посредством селекция на много точки. Съществуват много видове акупунктурни рецепти, в зависимост от броя на избраните точки. Основен принцип в акупунктурното лечение е подбирането на точки:

  • по засегнат меридиан;
  • по меридиан, свързан със засегнат орган;
  • по симптоми;
  • и други.

Чрез аурикуларната иглотерапия се стимулират биологично активните точки по ушната мида с цел третиране на никотинова зависимост, спомагане за загуба на излишни килограми, лекуване на депресия, главоболие, стомашно разстройства, безсъние и безпокойство.

Японска акупунктура (по Ямамото)

Скалповата (черепна) акупунктура на Ямамото е лечебен метод, познат от края на 60-те години на миналия век. Диагностиката се прави чрез палпиране на точки в коремната област. Биологично активните точки са разположени върху скалпа, около ушната мида, челна област, тилна област и врат. С помощта на основните точки се лекуват двигателна система, вътрешни страдания и сетивни органи. С помощта на ипсилон точки се лекуват болести на вътрешните органи, както болести и заболявания на двигателната система, причинени от вътрешен дисбаланс.

Новата скалпова акупунктура е подходяща за съпътстваща терапия в случай на ограничени заболявания или след наранявания и и операции. Основното изискване е предварително точно изясняване съгласно критериите на западната медицина. Въздействието върху точките може да е чрез игли, лазер и мокса.


Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com