Кабинет "ВЕРИТАС"
магистър ВАНЯ АЛЕКСАНДРОВА

Руский
Deutsch
English
Лечение

"Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо."
Шопенхауер

Мокса

Моксата е пряко свързана с акупунктурата и е комплексна част от китайската, корейската и японската медицина. Целта на лечението с мокса е регулирането на дисбаланса в организма, както и засилване на имунната система. Нагряването с мокса е един от най-мощните начини за стимулиране на биологично активните точки. Чрез мокса могат да се изготвят различни програми за повишаване на жизнеността и подмладяване. Действа на имунната система, при стрес, неврози, безсъние, заболяване на опорно двигателния апарат, плексит, дископатия, болки в гърба.

Вендузи

Вендузата е стъклена чаша, която се задържа чрез вакуум върху кожата. Това е безвредна и безболезнена процедура. Има добър противоболков ефект и се използва както при остри възпалителни заболявания, така и при остеохондроза, шийна остеохондроза, радикулит, целулит, простудни заболявания - бронхит, пневмония и други. Лечебният ефект се дължи на силния приток на кръв, предизвикан от вакуума под чашите. Вендузният масаж подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, междутъканната течност, отстранява се появата на застой, засилва се обмяната на веществата, кожата става еластична и се засилва кожното дишане в масажирания участък на тялото. При въздействие на вакуумтерапията се извършва отделяне на екстракт на мастни и потни жлези, в чийто състав влизат елементи - соли, ацетон, жлъчна киселина, които в определена концентрация са вредни за организма. При прилагане на вендузен масаж се въздейства детоксикиращо на организма.

Магнитотерапия

Обикновено заболяванията, третирани успешно с акупунктура, могат да бъдат лекувани със същия успех и с магнити. Това най-вече се отнася за смущения в костно-ставната и мускулната област (невралгия, тендинит, изкривяване на шията, лумбаго), както и за леките травми и навяхвания. Поставянето на магнити, съчетано с иглотерапията, имат добро лечебно действие при затлъстяване. Магнитотерапията винаги възстановява енергийното равновесие. Северният полюс на магнита има успокояващо въздействие, а южният - тонизиращо.

Зонотерапия

Чрез зонотерапията на стъпалото се постига подобрение на кръвообръщението и регенериране на органите, а в психически аспект - разтоварване, уравновесеност и самочувствие. Това е предпоставка за настъпване на оздравителен процес, подходящ за всеки човек, който се грижи за своето здраве и желае чрез разтоварване и хармонизиране на жизнената енергия да предотврати евентуални смущения в здравословното си състояние.


Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com