Кабинет "ВЕРИТАС"
магистър ВАНЯ АЛЕКСАНДРОВА

Руский
Deutsch
English

ПРОГРАМА "Деца с гръбначни изкривявания"

Гръбначни изкривяванияПроблемът с гръбначните изкривяванията се явява най-често при слаби и високи деца. Изкривяванията първоначално са леко асиметрични, и ако не се вземат навременни мерки в по-късен етап може да прерастнат в по-сериозни нарушения. Проблемът се проявява във възрастта, когато децата израстват бързо, а костната им система не е достатъчно укрепнала. В някои случаи може да се говори за генетични предразположения. Изкривяванията в по-късна възраст могат да възпрепятстват функциите на бял дроб и сърце. В някои случаи дори може да се стигне  до оперативна намеса. За да не се случи всичко това програмата дава началото на едно успешно лечение.

Диагностика

  • от лекар педиатър и кинезитерапевт
  • ирисова диагностика (при желание от страна на родителите)

Лечение

  • индивидуални лечебни процедури - масаж, вендузи, мокса, зонотерапия, лазер (всичко това е със съгласието на родителите)
  • индивидуална спортна програма и лечебна физкултура, съчетана с хранителен режим
  • хранене - разнообразно и богато на витамини, минерали, соли и други

Програмите ще се провеждат в детски центрове от екип - Магистър Ваня Александрова, педиатър, диетолог, учител по физкултура, кинезитерапевт, лечебна физкултура, гид за походи.

За тези, които нямат възможност да изпратят децата си на почивка с лечение, могат да получат консултация и напътстваща програма за лечение в кабинет "Веритас".

За да се предотвратят причините за изкривяванията трябва да се обръща внимание на леглото, в което спи детето, има ли изградени здравословни навици за носене на раница, седене на чин, правилна поза при гледане на телевизия, прекаляване с компютър, неправилно четене, застоял начин на живот, липса на движение и други. Когато тези фактори се повтарят ежедневно, това неминуемо води до гръбначни изкривявания.

Започнете програмата за здравословен начин на живот на вашето дете сега. Като порастне ще оцени какво сте направили за него.


Free website templates courtesy of JustDreamweaver.com